BESÄTTNINGEN

S/Y Pangea Ultima


Vi är på långfärdssegling med Pangea Ultima en ombyggd Beneteau Idylle 13,5. Vi startade den 9 maj 2013 från Nösund i Bohuslän. Vi tog oss ner genom Kielkanalen, följde Europakusten söderut i  nordsjön och engelska kanalen, fortsatte att följa Franska kusten in i Biscaya bukten hela vägen ner till Spanien och vidare västerut längs Spaniens nordkust, svängde runt hörnet och fortsatte ner till Lisabon där vi svängde höger och tog oss till Porto Santo och Madeira och vidare till Kanarieöarna och Las Palmas där vi stannar för båtfix, vandringar i bergen och social samvaro. Vi forsatte till Västindien via Cap Verde den 31 januari 2015 och utforskar nu öarna på andra sidan Atlanten för andra gången i våra liv. Efer två säsonger i Västindien seglar vi tillbaka över Atlanten till Azorerna och vidare söderut till Las Palmas. Där vi kommer att stanna ett tag. Den 9 maj (exakt 5 år senare) startar vi vår segling hemåt via Azorerna Engelska kanalen, kielkanalen och Nösund.


Vi är nu tillbaka i vårt älskde Nösund och har flyttat iland. Här kan ni följa vår segling på Atlanten som varade i sex år.Per Arvidsson


Född 1958 i Nösund, Orust, där jag fortfarnade har en av mina kuddar. Jag har seglat i hela mitt liv och även jobbat med segelbåtar i hela mitt yrkesverksamma liv varav de allra flesta åren på Hallberg-Rassy. Mitt seglarintresse startade tidigt när far Tage högg ner en gran till mast och mor Maggan sydde segel till ekan och iväg for jag och mina bröder. Sedan dess har det blivit stjärnbåt, BB11, Wasa 360, One off bygge, Maxi 108 och nu"Pangea Ultima" en modifierad Beneteau Idylle 13,5.


Bitte Köhler Arvidsson


Född 1962 i Uppsala men har varje skollov varit på Nösund, Orust, och har sedan 1984 bott permanent där. Jag är civilekonom och har de sista 13 åren jobbat innom båtindustrin, på grossistföretaget Navinordic. Mina erfarenheter är långt ifrån så gedigna som min mans men jag har seglat aktivt sedan början på 80-talet.


1993-95 seglade vi till Västindien tur och retur.


Då bestod besättningen av Per, Bitte samt vår då 4 åriga son Marcus. Seglingen gick ner till Kanarieöarna över Atlanten till Carribien och hem igen via Azorerna. Båten vi seglade med den gången var en Maxi 108 med namnet Svartvik af Nösund. Det gav blodad tand och vi skulle bara hem igen och skaffa en större båt!


Nu 20 år senare är det dax........Våren 2013 väljer vi att avsluta våra jobb och ge oss iväg på en ny långsegling. Vi börjar med att eventuellt svänga vänster när vi kommer ut ur Tångesund och sen får vi se vart väder, vind, lust och möjligheter bär oss. Men ett är säkert och det är att det ska gå lungt och stilla med många strandhugg och mycket upplevelser, många möten med spännande människor och nya kulturer. Vi ska försöka så långt det går att leva efter devisen "Med vinden i solsken".

Uppdaterad: 2013-03-15

Copyright © All Rights Reserved